Duurzaamheid als verantwoordelijkheid

Duurzaamheid en energiebesparing vormen in de professionele markt niet meer het exclusieve terrein van idealisten en dromers. Integendeel: bewust omgaan met de leefomgeving en onze natuurlijke hulpbronnen is voor eigentijdse ondernemingen een zakelijk uitgangspunt. Duurzaamheid is voor DAW geen modieuze luxe, maar een keiharde doelstelling. Het streven naar duurzaamheid is in onze visie niet alleen van belang met het oog op de leefbaarheid van onze natuurlijke omgeving, maar ook in economisch opzicht. DAW behoort in die ontwikkeling al jaren tot de voorhoede en heeft op dit gebied dan ook veel kennis verworven en toegepast in talloze producten. Het duurzaamheidsbeleid van DAW is gebaseerd op drie activiteitsgebieden:

Duurzaam ondernemen

Duurzame producten

Duurzame gebouwen

  • duurzaam ondernemen (duurzame bedrijfsprocessen bv. bij het inkopen en gebruiken van natuurlijke hulpbronnen, maatschappelijke verantwoording etc.)

  • duurzame producten (producten met materiaaleigenschappen die getuigen van respect voor het milieu en het klimaat en voor de gezondheid en het welbevinden van de mens)

  • duurzame gebouwen (o.a. de ontwikkeling van hoogstaand design en het realiseren van duurzame nieuwbouw en renovatieprojecten stimuleren waarbij onze producten een bijdrage kunnen leveren)