Ondernemersfamilie

DAW SE is al 5 generaties lang in priv├ębezit. Tot op heden maakt de naam van de oprichter deel uit van het firmalogo, wat de identiteit van het bedrijf als familieonderneming benadrukt. Alle eigenaren zijn natuurwetenschapper geweest. Daarom vormen innovatie en productkwaliteit steeds de wortels van het bedrijf.

Tot 1895

Eduard Murjahn
Met deze zakenman uit Hamburg is de geschiedenis van DAW SE begonnen. Nadat hij tijdens opgravingen in Odenwald amphibool had gevonden, ontwikkelde hij een methode om amphibool te verwerken tot verf- en gipspoeder en noemde dit 'Amphibolin'. 

1895-1940

Robert Murjahn
Robert Murjahn zetten het werk van zijn vader voort en ontwikkelde zijn eigen 'Anstich-Pulver' op basis van kalk en krijt. Hij richtte in Ober-Ramstadt de firma 'Deutsche Amphibolin-Werke von Robert Murjahn' op. 

1940-1978

Dr. Robert Murjahn
Dr. Robert Murjahn zette het bedrijf succesvol voort en liet zijn zoon Dr. Klaus Murjahn een gezond bedrijf na. Het Robert-Murjahn-Instituut is naar hem vernoemd.

1978-2008

Dr. Klaus Murjahn
Onder zijn leiding ontwikkelde DAW zich van een kleine lokale aanbieder, tot internationale marktleider. De omzet en het aantal medewerkers groeide daarbij enorm.

Sinds 2008

Dr. Ralf Murjahn
Onder zijn leiding werd de meer-merken strategie van DAW consequent doorgevoerd. Voor de verdere wereldwijde uitbreiding werd het bedrijf omgebouwd tot de moderne bedrijfsvorm DAW SE.